J U L I A // B O M A N

playlist updated!

Kategori: DAGEN

För ett tag sen la jag upp en playlist som jag sa att jag skulle fylla på vart eftersom, så att ni slapp spara massa olika. Nu har jag lagt till nya fina sommarlåtar som ni kan lyssna på jämt jämt.
Hämta den här så säger jag till när jag lägger in nytt (ska uppdatera den oftare nu, lovar)

E M M A B O D A 2 0 1 1

Kategori: DAGEN

FAN VAD KUL VI SKA HA Hörs där eller om en vecka! B I S O U S / J

BEST COAST – Boyfriend (Lindstrom Rmx)

Kategori: DAGEN

Åh hittade årets bästa festivalpepplåt på Acebloggen. Lyssna NU
/J

Y O U N E E D M E

Kategori: DAGEN

ÅÅÅÅÅÅH Imorgon åker jag, Hanna, Ruben, Edi och Lois till Emmaboda. Där ska vi träffa Sissel, Sara, Robin, Jakob och massa andra. Jag taggar ihjäl mig. Ska snart ner på stan och fixa det sista med Hanna.
SES VI DÄR?

INSPIREMETHEN

Kategori: DAGEN

HONG/KONG/GARDEN

Kategori: DAGEN

Vill också gå på maskeradbal och lyssna på Siouxsie & the Banshees och dricka champagne och sånt där. Ni vet. 

ARMAND MIRPOUR EASY ME DOWN RMX

Kategori: DAGEN

Läste på Vardagsbrus att MILK collective gjort en remix på Armand Mirpours låt "Easy Me Down". Blev extra glad över det eftersom att jag varit med och skrivit låten samt sjunger lite lite på den. Gött! Lyssna HÄR !
 

TJAHÄNDERDÅ

Kategori: DAGEN




Altså jag har känt mig så sjukt oskön hela dagen, helt vansinnigt. Borde ej träffa någon alls, fast jag vill ju. Vore inte så kul för dem. Oskön. Trött. Tråkig. Lam.

Altså jag har sovit 3/4 timmar varje natt i snart tre veckor och jag vet att det inte låter så lite men det är ju JAG och jag brukar behöva typ 10 timmar varje natt. Och det vore ju fett om jag hade festat >vArJe< dag osv men det HAR jag inte, jag har ju jobbat. AAhaAhrg. Och jag har ju inte gjort något vettigt heller typ målat eller skrivit låtar eller sånt. Blir galen snart. Kan det inte bara bli Emmaboda NU så att jag får användning för min pigghet.

faaaan

EN SNABBVISIT

Kategori: DAGEN









Idag var jag och min bror Carl i Stockholm några timmar. Det regnade, vi knarkade sushi, jag köpte jeans, solglasögon och en episk byxdress från HM (sänkt från 400 kr till 75, jao) som jag visar senare när jag kommit på hur jag ska kunna fota den så att den ser normal ut. Nu ska jag vila, eller, JUSSTE jag har ju insomnia och kan inte sova alls. Härligt!

LIARS

Kategori: DAGEN

Lite bättre bild på mitt hår. Så nöjd. Känns som om jag är doppad i SMÖR eller GULD<<33
Är hos Hanna nu. Vi tittar på Pretty Little Liars. Jag äter keso. Hanna äter kyckling. Allt är som det ska vara.
Jag vill att det ska bli Emmaboda nunununununuuu. Peppar F.O.O.L
PUSS/J

"MENTÄNKOMJAGALDRIGVILLATTDETSKABLIBRA"

Kategori: DAGEN





"TÄNKOMJAGVILLATTDUALLTIDSKAKÄNNANÅGOTFÖRMIG"

jag har sparat allt.

SOPHIA KOKOSALAKI

Kategori: DAGEN



Hittade denna klänning från Sophia Kokosalaki för 60 KR på Stadsmissionen. WORD! Den blir fin. Hoppas någon vill bjuda mig på coctailparty snart. 

ÖPPEN LASAGNE

Kategori: DAGEN




Jag brukar inte tycka om lasagne. För det första så ser det ganska äckligt ut. För det andra brukar den vara dränkt i stelnad ost som ska dölja röran under den. Därför blev jag så glad när jag och Edi lagade detta recept igår. Helt sjukt gott. Alla borde laga det. Det går så himla snabbt också och är inte alls svårt även om det både ser ut och smakar som det. I give you:

Öppen lasagne med spenat, ricotta, svamp och mandelpesto:

2 portioner, 25/30 min

25 g smör
1/2 dl mandel
1/2 tsk honung
1 citron, både skal och saft
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
200 g färsk spenat
1/2 burk ricottaost
2 stora lasagneplattor (eller fyra små)

Mandelpesto:
1. Rosta mandeln hårt i torr stekpanna. Krossa i matberedare eller hur ni nu vill göra det.
2. Smält smöret.
3. Tillsätt skalet från en citron i smöret, häll i mandeln och honungen. Smaka av med salt och håll det varmt.

Fyllning:
4. Hacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja tills det fått lite färg. Tillsätt fint skivade champinjoner och stek tills de fått färg.
5. Börja koka lasagneplattorna. Jag använde färska så de blev kalar på 3 minuter.
6. Tillsätt den färska spenaten i svampen och rör om tills spelaten sjunkit ihop. Salta och svartpeppra.
7. Lägg lasagneplattorna på 2 tallrikar. häll i svamp/spenatfyllningen, toppa med en stor sked ricottaost, och vik sen över halva lasagneplattan. Toppa med mandelpeston som du hållit varm under tiden. Voila!

-
Serri. Prova.

TIGER

Kategori: DAGEN




Äntligen har jag gjort det. Tog ett år ungefär. Men nu är det gjort. Visar bättre bilder imorgon. Nu ska jag och Edi göra EPISK, öppen lasagne och sen ska vi titta på film.
PUSS/J

HÅRE

Kategori: DAGEN

Edi är här. Vi bleker mina toppar och sen vill jag klippa hennes hår såhär:
Skulle vara fint. Lägger upp bild på mitt hår sen. Kan bli rött. Kan bli blont. vEm veT<3<3<3

TIMEWAVES

Kategori: DAGEN

Har haft så fullt upp, men nu är jag arbetslös 100%. Ska till Arbetsförmedlingen imorgon med Amanda. Ingen av oss vet vad vi ska göra, blir spännande. Och om ungefär kör Hanna oss till Emmaboda. !!! 
Igår åkte vi till Rusta och köpte ett partytält, kan vara bra att ha i år kände vi. Årets camp kommer att bli helt fantastiskt. Och nu börjar min bror tjata om Popaganda så vi kanske ska åka dit också. Skulle dö för att få se Arcade Fire. 
Nu ska jag äta pasta med låtsaskött och sen ska jag fan sova för det har jag inte gjort på snart 3 veckor. Men först Glory Daze.
Godnatt.
/J

Insomnia

Kategori: DAGEN



Har drabbats av en sjuk insomnia de senaste två veckorna. Fattar inte hur jag lyckas hålla mig vaken utan att somna när jag kommer hem från jobbet. Inte kul. Jag är en sov-människa. Det kanske går över snart. Hoppas jag. Dessutom drömmer jag samma dröm varje natt. Hjärtan som brister och tårar som rinner. Väck mig. Hemskt.

STOCKHOLM

Kategori: DAGEN


Detta är de första små trevande bilderna från min nya kamera som jag fortfarande inte förstår alls. Men här är iallafall lite bilder från helgen. Mötte upp Lois efter jobbet och tog 18-tåget till Stockholm.

Lois torkade sina stumpor på tåget.

Efter att ha handlat mat med Hanna drog vi till lägenheten



Äta lite och dricka lite rödvin

Göra sig lite fin

Lois, champagne, strumpor på tork

Lyssna på lite HIPHOP<3<3

Och sen drog vi till Sommar! och sjabraket, men jag tog inte med mig kameran. På Lois blogg finns bilder därifrån

Dagen efter. Trötta.

Sen gick vi till Mariatorget och satt där ett tag. Det var så varmt. Efter det gick vi till Humana och jag köpte en väska. Visar den snart.


Fin-Lois

Sen gick vi hem och gjorde i princip ingenting i några timmar. Tog inte upp kameran igen förns vi lagade mat igen (konstig svamppasta från Lidl, smakade lite papper.)

Solen började gå ner och vi ringde Sara och Samuel och bad dem komma över för att sen dra till Slakthuset med oss.

Dom kom och vi blev pepp

Här är dom!



Sara och jag träffades förra året på Sommar! när jag var helt själv. Hon kom fram och frågade om jag var sångerska i The Federales. Sånt blir man ju glad av! Sen hängde vi hela kvällen. Fin tjej.





Och sen drog vi ut i natten igen. Slakthuset var bra men vi var trötta och drog hem mycket tidigare än vi tänkt. Fin helg iallafall. Kolla lois blogg så kommer det upp bilder från slakthuset också!
PUSS/J

NEVER LET YOU REST

Kategori: DAGEN

Idag är jag glad så därför lyssnar jag på denna låt. Julian är världens vackraste. Nu ska jag gå till jobbet och spela musik till elva ikväll ungefär. Puss

KUL GREJ

Kategori: DAGEN

Glömde berätta en sak. Vårt band The Federales "släppte" ju vår nya låt "Steal Yourself" på musikbloggen ACE. Nu har listan för de mest nerladdade låtarna denna månad kommit och vi låg tvåa!
Här är hela listan:
Blev glad för det och tänkte bara säga att man fortfarande kan hämta vår låt där. GÖRT! <--
Puss&kram.

SOUL FIXING

Kategori: DAGEN

Nu är jag hemma från Stockholm. Har sovit i ett *gäng* timmar nu. 
Bästa helgen. Så bra att vi åkte dit. Eftersom att jag inte har sån superkoll på min kamera än så tog jag inte mycket bilder, de över är Hannas. Lois tog mest bilder när vi var ute, så snor nog några av henne också. 
I Fredags tog jag och Lois 18-tåget direkt efter jobbet. När vi kom till Stockholm så mötte vi upp Hanna på LIDL och köpte mat som vi tillagade i Hannas föräldrars lägenhet på söder. Efter lite vin åkte vi till Sommar! och hängde där lite innan vi fortsatte till den nya klubben Sjabraket öppnat. Så bra, slitna skinsoffor, 60/70-talsmusik och en helt perfekt mängd folk till skillnad från kaoset på Sommar. Synd att allt stängde två bara. Eller bra kanske.
På Lördagen satte vi oss i parken vid Mariatorget, drack smoothies och tittade på hästar. Sen gick vi till Humana och jag köpte en fin väska som jag ska visa sen.
Vi gick tillbaka till lägenheten och gjorde lite mat och drack rödvin medan vi väntade på att Sara och Samuel skulle komma förbi och förfesta med oss innan Slakthuset. Det gjorde dom och vi hade askul. På Slakthuset hejjade vi på Manne som spelade skivor, dansade och drack öl. Blev liiite mycket folk senare, jobbigt eftersom att alla vi var sjukt trötta. Men jag hade så kul. Ska visa bilder seeen. 
-
Mår bra. Imorgon börjar min sista jobbvecka. Ganska nice. Sen är jag ledig en vecka och sen börjar Emmaboda. PEPPEN! 
Nu ska jag titta på Glory Daze med min bror, en liten 7-veckorstradition. 
So Long och tack för en väldigt bra helg.
/J

G M R

Kategori: DAGEN

NU är vi i Hannas lägenhet. Vi har köpt massor av mat på LIDL. Gott. Lois dricker skumpa, åh vad vi retar henne för det. Nu blir det att gå ut och dansa i natten. Åh fan härligt det ska bli. Nu ska vi lyssna på mer Clash. So long!
/J

A LIAR TO ADMIRE

Kategori: DAGEN

Lyssnar på the Clash och försöker få tiden att gå. Imorgon åker jag, Ruben och Lois till Stockholm direkt efter jobbet och hänger med Hanna hela helgen. Blir fint. Har planerat in Sommar!, parkhäng, nudlar, kanske Stureby och Slakthuset. Om vi orkar. Vilket vi gör. 
Åh vad jag längtar efter att få komma bort från Västerås. Nu är det dessutom Power Meet 300 m från mitt hus så jag hör bara raggarbilar och fylleskrål. The Clash överröstar inte. Helvete. 
Men imorgon bär det av.
Away away from me.
L/J
Här är vi som ska åka . Påminner mig om att det är Emmaboda om TRE VECOR. VAAA?

B A E R

Kategori: DAGEN

Kan inte fota med min nya kamera än så jag snor Hannas bilder. Ska strax lura ut henne på en promenad så att hon kan hjälpa mig med det. Jag kan ingenting om teknik. Helt hopplös. När jag äntligen får igång musikstudion kommer jag att gråta. Bilden ja, jag hos Lois som fyllde 19 igår. Av oss fick hon chips, godis och ett nytt läppstift eftersom att hennes försvunnit. Nu är vi 19. Alla utom Edi, zmall. 
Btw vi repade med Federales idag och skrev en sån sjukt bra låt på 2 timmar. Låter lite The Strokes om det. Den har fastnat på hjärnan, helt sick! 
Nu ska jag koka kaffe till promenaden. So long
Puss/J

VANDRANDE PLA Y L I S T : S T A R T

Kategori: DAGEN

0.1

Kategori: DAGEN

O M B A N D E T

Kategori: MUSIKEN

Jag spelar i ett band som heter The Federales. Vi släppte en EP för ett tag sen med lite remixer och tre låtar. Klicka och lyssna. Jag gör egen musik också, har ett litet oseriöst projekt som heter Juliete . 
Jag kanske gör lite mer musik inom en snar framtid, så slipper ni Myspace kan jag lova. 
Vi ser ut såhär. Snodde bilden fram damen längst till vänster, Hanna. Hanna spelar trummor. Edi, bredvid henne, spelar bas. Lois bredvid Edi spelar orgel, sen kommer jag med den sneda posen och öppna munnen (vänj er redan nu, det blir många liknande kort på mig), och avslutningsvis Karre som spelar gitarr. Detta är mina bästa vänner i världen och ni kommer att få se mycket av dom också.
So long/J

J U L I A B O M A N

Kategori: TJEJEN

Hej och välkommen. Du kanske har läst mina andra bloggar förut. Du kanske aldrig har haft med mig att göra tidigare. Du kanske tittar lite här och sen aldrig återkommer. Du kanske stannar ett tag eller ett väldigt bra tag. Oavsett så hälsar jag dig välkommen till Det Nya Livet. 
Jag startar denna blogg som en slags början till något nytt. Jag har startat ny blogg i olika nya skeenden i livet. 
Och jag vet att jag kommer att stanna här länge. Det är kanske ett steg framåt. 
Jag heter Julia. 
Jag är nitton år och bor i en stad som heter Västerås.
Jag tog studenten för en knapp månad sen och bloggen ska följa min utveckling mot Det Nya Livet. 
Jag kommer att blogga mer än på mina förra bloggar. Inte varje dag, men varje gång jag har någonting att säga, någonting jag vill att ni ska lyssna på eller något annat jag vill att ni tar del av. 
Jag har fått en ny kamera ganska nyligen, den ska jag filma och fota mina fina vänner. 
Jag spelar i ett band som heter The federales, jag ska skriva lite om oss senare. 
Nu blev det många jag och det kommer det nog att bli ett tag framöver.
Ledsen för det. Men jag ska stappla framåt och vidare nu. Ni får se dokumenteringen av det hela. 
Love/j

DET NYA LIVET

Kategori: TJEJEN

Jag tänkte börja bloggen med en text jag skrev förra hösten. För jag behöver nog läsa den några gånger nu de närmsta månaderna.
Det finns stunder,
och jag vet att alla har, har haft eller kommer att ha såna,
då man är så ledsen så djupt att man bara kan ligga ner tyst och känner bara att man aldrig kommer bli glad igen aldrig aldrig. Man skulle lika gärna kunna sluta röra sig och aldrig mer stiga upp för man vet att man aldrig mer kommer att bli glad igen. Som om själen är sönder. 
Igår var jag så ledsen
kanske ledsnaste jag någonsin varit.
jag har varit ledsen förut,
men nu var själen sönder
jag har aldrig varit så säker på någonting tidigare
att min själv var sönder
att en bit hade lossnat
och sen hade hela själen följt med
jag var helt säker.

men även den här gången
även om det tog ett tag
så förstår jag
att själen kan laga sig själv igen.
För det tar tid, och det är otroligt jobbigt innan det är klart.
Men den läker,
om man orkar vänta.
Och man måste vänta, man behöver inte hålla på och tänka på roliga saker
för de sakerna existerar ju inte just i den stunden, när själen är sönder.
men bara man orkar vänta,
och man måste alltid vänta lite,
så läker man.

Faktiskt.
Det är värt att komma ihåg tills nästa gång.