J U L I A // B O M A N

GOING ON

Kategori: DAGEN

Hej på er.
Jag vet att bloggen är ganska lam just nu. Jag är i Vrås måndag-onsdag och då gör jag typ ingenting intressant och ser bara allmänt äcklig ut, vad ska jag blogga om då liksom. Sen på Torsdagarna åker jag till Sthlm och då blir det inte mycket fotande, men det ska jag ändra på.
-
Och det är en sak som snart blir klar som jag längtar så så så så mycket för att visa för er. Kan knappt vänta, men måste. Jag är ej bra på att hålla hemlisar. Fast denna gång får jag se till att dra ut på det tills allt är klart. Ska bli så kul att få se vad ni tycker.
-
Nu lyssnar jag på Lissi Dancefloor Disasters nya och dricker violte. Imorgon ska jag styra upp livet lite. Ser så mycket fram emot det.
Men snart kommer jag inte kunna hålla mig längre så då får ni se.
PUSS/J

TÖMMER TELEFONEN

Kategori: NATTEN

I studion med Niklas
Var på muséum med kursen, bla guldknappen-utställningen
Träffade Sara en snabbis innan jag åkte till Skåne
Rolf hoppade upp i sängen och la sig på datorn så att jag kunde sluta surfa och kela med honom istället.
och här kommer festbilder från de senaste dagarna. Väldigt dåliga bilder, men kul hade vi, jag och KiLlaRnA
Felix på Debaser igår.

PARTYNAGLAR PARTYKLÄNNING PARTYÖL

Kategori: DAGEN

Peppar lite nu. 100 spänn på att jag inte svimmar ikväll. Har laddat med kantarellpaj. whöööy.

HÄR VARE FEST

Kategori: DAGEN

så värt att vara i sthlm. igår dansade vi till techno på fabriken. en helt sjuk sak var att jag svimmade i kön 2 GGR innan vi kom in. typ som när man simmade på luciakonserterna i skolan. fuckat. blev bättre ganska fort dock, mina enorma kinder dämpade fallet. ikväll ska vi till debaser men jag orkar inte dra mig till duschen. blä. seya!

I DON´T KNOW IF YOURE COMING OR GOING

Kategori: DAGEN


Idag kommer min bror hem från sitt lilla internat för han har höstlov. Det har inte jag och jag har bestämt mig för att åka till Stockholm. Orkar inte med att inte ha någonting att göra. Cya.

JAG HAR FYLLT PLAYLISTEN MED DANS

Kategori: DAGEN

YSTAD-KÖPENHAMN-MALMÖ-STOCKHOLM

Kategori: DAGEN


ÄNTLIGEN var jag nere i Skåne hos Jakob. Såhär glad var han av att se Just mig.

Vi var glada och drog till Köpenhamn för att hänga med Gabriel som pluggar och bor där. Det var gutt häng






På kvällen åkte vi in till Malmö igen för att hänga med Matilda och Maria. Vi drack vin, jag åt en sallad från en pizzeria för 99 (!) kr. Sen dansade vi på Retro tills de stängde. Så bra kväll.

God Morgon







Malmö är förjävla fint.

Tillbaka hemma hos Jakobs familj. Detta är Rolf, den finaste katten i världen.


Dagen vi skulle åka hem så passade vi på att fika med Elna. FinElno


Åka hem. Jag älskar att åka tåg och buss länge. 5 h och 22 min var nästan för lite.



När vi kom till Sthlm Tisdag natt hade vi ingenstans att bo för att Jakob blivit av med nyckeln. Vi höll oss till idag dock tack vara fina Felix och Elin som ställde upp med husrum. Fina vänner har man! Nu ska jag kolla på Skins tills solen går upp. Tja.

HOLLOW

Kategori: DAGEN

Hej, är tillslut tillbaka i Västerås. Känns inte helt nice. Vill att veckan ska gå fort så att jag kan komma tillbaka till Sthlm igen. Så tråkigt att komma hem och bara gå runt och vara deppig och sur. Illa. Men nu har jag laddat hem alla SKINS-säsonger, ska kolla klart på allt i veckan. Ska lägga upp bilder från Skåne också, kunde inte fota de 2 dagarna vi var i Sthlm, vi var hemlösa, hehe.
Hörs snart
PUSS/J

2 TIPS

Kategori: DAGEN

Godmorgon på er. Jag sitter just nu på bussen till Stockholm. Kl 18 går mitt tåg till Lund. JAAA!
Här får ni en skitbra låt och en skitbra film. Enjoy.
PUSS/J

PANT y LOVE

Kategori: DAGEN



Jag har gått från att ha en skum förkärlek till för små, tighta plagg till att börja älska stora, sköna plagg. Dessa byxor köpte jag igår, som mjukisbyxor fast ändå inte. Så bra till allt, kommer ha dom hela vintern.

köpte även stor, tunn stickad klänning med världens största krage som jag också kommer ha jämt

plus mina finaste skor som jag måste lämna in på lagning:***(. Önskar att det var vanligare att ha inneskor i Sverige.

MINA MORGONRUTINER

Kategori: TJEJEN

Stiga upp
*fixa håret*
**Sminka mig**
****Ta på mig lurviga svarta kläder****
******DUSCHA******
sen är jag redo får -*fashion*-.
-
Hej. Där försvann det rosa skimret över min blogg. Godmorgon!

svar på lite frågor

Kategori: DAGEN



ska du fortsätta pendla till Stockholm eller flytta hit 'på riktigt'?

- Det jag vet är att jag inte ska bo kvar i Västerås alltför länge till. Livet måste ju börja nån gång. Men jag kommer att flytta antingen till Stockholm eller Malmö. Förhoppningsvis till Sthlm först. Älskar den staden så mycket.

nån favoritlåt med The Strokes?

- Av dom nya så måste jag nog säga "Machu Picchu", den är så jävla bra. Och av dom gamla så är det nog "Killing Lies" eller "New York City Cops". Älskar älskar the strokes.

hur går det till när du gör din musik?

- Det är väldigt olika. Nu senast så fick jag upp ett trumkomp i huvudet som jag satte ihop med en synthslinga jag gjort, sen skrev jag texten och melodin i huvudet på bussen till Stockholm. Det är faktiskt mest så att låten bara dyker upp i huvudet, så sjunger jag in de olika delarna på min mobil om jag inte har en gitarr i närheten. Det är ganska olika. Texter är svårare. Vissa gånger är texten självklar, andra gånger har jag jättesvårt att få ihop det. Det beöver inte rimma heller, det har underlättat en del.
visst brukar du gå ut i stockholm? har du nåt favoritställe?

- Hehe. När jag går ut så går jag hellst till Slakthuset, Debaser Medis/Slussen, Carmen, strand, någon random technoklubb eller wollmars. Det bästa jag varit på var skogsrejvet vid Kaknästornet.
Har aldrig varit på F12 eller Berns eller så. Gillar inte Spybar.
kan du inte berätta mer om vegetariangrejen? varför är du vegetarian? hur länge har du varit det? vilken är din favoritmaträtt? puss

- Blev vegetarian när jag var 13. Var indiepopare då och det var väl lite därför, förutom the main reason, altså att jag inte gillar kött. Alls. Äcklas av den slemmiga, seniga konsistensen, det vita fettet, och så tycker jag att det smakar järn och blod. Äter dock fisk och skaldjur, har inga problem med det, det smakar ju inte kött. Har dock inget problem med att andra äter kött.
Sushi är min favoriträtt (ASTRÅKIGT men OOO så sant). Ska iofs börja äta mer sashimi pga ze gluten-problem

Vad händer med The Federales? Spelar ni fortfarande? Hur ser framtiden ut med bandet? Länge sedan man hörde eller såg något från er.
Kram

- Såhär är det ungefär just nu: Vi kommer att spela förband till Deportees den 9e December, och det är vår sista spelning. Sen finns vi inte mer. Fysiskt iaf. Det går inte längre, tråkigt nog. Det kunde ha gått, blivit någonting riktigt bra, men det är inte upp till mig.

vilken skola och kurs pluggar du? verkar som det är en modekurs, kostar det pengar?

- Kursen jag pluggar heter Beyond Fashion. Den är väldigt gratis. Studiemedlet man får ligger på 1030 kr/månaden(utan lån). Det är en 15-poängskurs, vi läser ca 6 timmar i veckan, varje Torsdag. Kursen är på MDH (Mälardalens högskola), MEN den går i Stockholm. Vi håller till i Nacka, brevid designgymnasiet och i Rytmus-byggnaden. Det är den bästa kurs jag någonsin kommer att läsa; Vi har inga tentor, varje vecka har vi seminarium med designers, professorer och andra som jobbar med visningar. Kursen kretsar inte runt kläder, utan hur man kan förnya och utveckla en modevisning eller ett event. Vårt slutprojekt blir att samarbeta med en designer och hjälpa henne att göra 1. En utställning i december och 2. En visning på Sthlm Fashionweek.
Jag rekommenderar kursen VARMT.

hur överlever man?

- Man måste vänta ut det. Det är otroligt jobbigt, men man måste koncentrera sig på att göra saker hela tiden, inte stänga in sig för evigt och hata på livet. I början måste man få göra det, såklart. Men det blir bättre, och sen kan det bli sämre igen, men till slut så är man lycklig.

Har ni lagt ut texten till It was you någonstans? Eller har ni möjlighet att göra det och länka? Kram

- Nej inte vad jag vet.
-
tack ni som frågade (och Ruben), PUSS/J

WAWAWOOM

Kategori: DAGEN

Hej! Nagellacket från H&M heter Wawawoom. Så nu vet ni det. Bästa. Glitter. Ihihih.
Just nu har jag suttit och planerat inför fasHiOnWeEk samt mitt lilla hemliga som ni får ta del av snart. Nu ska jag fortsätta med det och ta bilder. Taggad.
OM 3 DAGAR är jag hos Jakob! Herregud.
PUSS/J

RISING

Kategori: DAGEN

HejHallå. Är så glad idag. Har hållit på med en grej som kommer vara klar om någon månad eller så. Då ska ni få se. Är så pepp. PEPP!
-
På Torsdag åker jag till Skåne (!!). Behöver verkligen tips på bra filmer och serier som jag kan ha på datorn på väg ner (tar ju 5 timmar..)
Kommer inte på något bra, vet ni något?
-
Nu ska jag bädda. Och fortsätta planera.
PUSS/J

ALKE

Kategori: DAGEN

Hejhej, nu är Edi här. i ska svepa en kopp Vííííín O se om det är kul på stan. Det kommer det nog inte vara. Men vafan. PUSS/J

INSTAGRAM ROUND

Kategori: DAGEN

Jakob på ACE
Fika i Västerås
Fika i Stockholm
bussen hem
Fika i Stockholm igen med Sissel
jag var glad
luncha, Västerås
På jobbet!
Sthlm igen
Felicia/Scandal Beauty
internt

IN SPIRIT GOLDEN

Kategori: DAGEN

btw, bästa nagellacket från H&M ser ut som Chanels nya. Fast mycket billigare. Nu ska jag sluta tjata om Chanel.

LONELY ROBOT IN A WASTELAND

Kategori: DAGEN

(jag vill ha skorna.)
-
Hej. Nu är det inte många dagar kvar tills jag är hos Jakob i Skåne! Jag längtar så mycket. Vi kommer att vara i Malmö åtmintone en kväll, blir kul. Sen ska vi hänga i Ystad och Köpenhamn också.
Är btw bara så lycklig för att jag läser den bästa kursen på jorden, beyond fashion. Igår fick vi reda på att vi ska hjälpa till att göra 2 visningar för en designer, varav den avslutande är på Sthlm fashion week. Tihi.
-
Och jag fortsätter med det som komma skall. Så peppad. Kommer att komma upp mer och mer om ett tag.
Tills vidare, PUSS/J

har ni frågor?

Kategori: DAGEN


Hej, ni är några som frågar lite saker. Och sen har jag ju fått en del nya läsare. Är det någon som har några frågor? Om mig mitt förflutna min framtid osv? Jag älskar att svara på frågor som sagt. Däremot är jag dålig på att ställa frågor. Skulle vara en usel intervjuare.
Men, men, detta kan bli kul.
PUSS/J
-
 eng: any questions you want me to answer? About me, my life or my future etc? Feel free to ask!

Nuit

Kategori: DAGEN

Runt 3 inatt kom jag till insikt med en sak. Att det kanske är dags att göra likadant. att börja få något tillbaka, att lyssna på uppmaningar jag fått i flera års tid. Att sluta bilda mig och börja göra något av det jag har istället. Tack för att ni fick mig att förstå det. Jag har bestämt mig. Godmorgon.

PROBLEMZ

Kategori: DAGEN


Usch. Jag har länge undrat vad det är för fel på mig. Varför jag mår illa jämt, har ont i huvudet, ont i magen osv osv i all oändlighet. Idag så fick jag svaret att jag är överkänslig mot gluten. Jag är inte glutenintollerant, men jag är överkänslig. Detta SUGER. Men samtidigt är det skönt att få lite klarhet i frågan.
Men det blir så jobbigt med mat. Vegetarian OCH känslig mot gluten. Tråk. Så nu sitter jag här med årets magont eftersom att jag åt scones. Så bitter. Wä.

HAPPIEST TIMES

Kategori: DAGEN



Saknar Jakob men har iaf bokat tågbiljett till Lund för 250 spänn nu. Glad. Är lite sjuk idag, lite osoft.
Ska snart till jobbet och mina Rebel Girls. Innan det planerar jag att dricka 2 kannor kaffe och läsa teori. Jättekul har jag, mm verkligen.
Btw, har fått lite followers på twitter, hihi. Ska börja följa dom snart. Om nån är intresserad så heter jag Julialer på twitter och twittrar ofta. Trodde inte jag var sån, men tydligen. Bekrtäftelsebehov come to me.
PUSS/J

KLÄDBYTARDAG

Kategori: DAGEN


Idag kom jag hem från Stockholm. Drog direkt hem till Ruben för att vi skulle ha Klädbytardag- världens bästa grej. Jag hade med mig mest kläder.

Dr Ruben

Felicia i Lois håkantröja

jag

Gordon!

Jag kom hem med ca 7 nya saker (och en stor påse med oönskade kläder som jag helt enkelt får skänka till Myrorna). Denna fluffiga kofta fick jag av Ruben

Fick 2 glansiga skjortor av Felicia

Och fint skärp med ett löv på.
-
På Torsdag får jag förhoppningsvis byta min laddare. Tills dess får det bli som det blir här.
PUSS/J

HOE TEL

Kategori: DAGEN

Hej, förtillfället lever jag på Hotell Clarion Sign i sthlm. Min HELT NYA mac-laddare verkar ha bestämt sig för att dö. Den funkar inte när jag kopplar in den i datorn. Så tills att jag löst det så blir det nog inte mycket internet på ett tag. Somsagt. JAG. HATAR. TEKNIK.
Hejdå /surjulia

PLAYLIST: NU SKA VI VARA GLADA

Kategori: DAGEN

Ni vet hur det är. Man är ensam på sitt rum/i lägenheten. Man mår piss och vet inte vad man ska gör av sig själv. Man sätter på musik. Man lyssnar på det man brukar lyssna på. Och allt låter bara så sorgligt, man refererar vartenda mollackord och varenda textrad till hur dåligt man mår. Och så blir det bara värre.
Jag har det så ganska ofta. Därför gjorde jag en playlist med låtar som är omöjliga att må dåligt över. Bara solar, festivalminnen, ditt 15-åriga jag som kommer tillbaka i sånger du lyssnade på för väldigt länge sedan.
Det funkar för mig. Här är den.

Puss och godnatt/J

TWITTER!

Kategori: DAGEN

GLÖMDE SÄGA!
Jag har skaffat Twitter (alltid sist med allt). Jag har 2 followers (Jakob och Lois), så det luktar ju succé lång väg.
Börja följ mig! Jag heter Julialer
Var bara det. PUSS/J

/FEIST/FEAST/FACED/

Kategori: DAGEN

Min bror har ju flyttat till ett internat så vi har inte träffats på MÅNADER (känns det som). Ikväll kommer han iaf hem, plus att han fyller år imorgon. Jag har försökt slå in paket till honom (omöjligt).
Och nu har jag gjort mig "fin".
-
Idag har jag jobbat igen, så kul! Imorgon åker jag till Stockholm för att fira Carl 4 real, får bo på hotell och allt, hihi. Och JA jag vet, bloggen suger. Jag ska fixa. Problemet är följande:
1.Ondagar/Torsdagar åker jag till sthlm och stannar tills söndagen. Då brukar jag vara dålig på att fota och blogga (ska bli bättre på det HEJ)
2. Måndag-Tosdag bor jag i den tråkigaste staden och träffar knappt folk alls. Om ni vill se massa fika-kort från Öhrmans så är det chill men annrs jobbar jag och läser teori och det tar för mycket tid. Men som sagt, det ska förbättras!

OASIS 1994

Kategori: DAGEN

BEYOND FASHION OLIVOLJA

Kategori: DAGEN

Hej. Bilden är från igår på lektionen.
Idag är jag så trött, har känt mig sjuk hela dagen. Misstänker sömn-vatten OCH järnbrist och det är ju ej kul. Imorgon fyller min bror år. På Lördag åker vi till Stockholm och firar honom. Får bo på hotell och allt. Dessutom får jag checka in och ut själv samt chilla på hotellet ensam, för att familjen åker och tävlar. AAAH, life.
-
Sitter med inpackning i håret. Olivolja. It´z gonna be zo zmooth. Olivolja kan man ha till allt. Nu när man är pank osv.
Nu ska jag laga mat och sen ska jag lätt sova. Godnatt.
/J

SAKER JAG SER FRAM EMOT:

Kategori: DAGEN

- börja spela in musiken
- åka till skåne och hälsa på Jakob
- jobba imorgon
- börja jobba med en designer (vår slutuppgift i kursen)
- åka till stockholm
- få mitt CSN
- dricka LOKA till frukost (kommer ske om x antal minuter)
- att pussa Jakob
Igår började min lektion 11.15, men mitt tåg var en timme försenat pga kö(?), var tydligen likadant i sthlm.
Hatar SJ. På lektionen kom en professor från KTH och föreläste, sjukt intressant man. När jag slutade så tog jag en fika med mamma och sen ringde jag Felix. Vår kompis Leo spelade på Underbara Bar med sitt band Laserpistolerna den kvällen. Fattar inte att jag aldrig varit där förut, det är ju asmysigt. Klockan 23 samma kväll gick mitt tåg hem. Tåget var helt tomt på folk, sånt älskar jag. Jag lyssnade på Filip & Fredriks podcast hela vägen hem.
Bra kväll.
PUSS/J

BASED ON REAL PEOPLE

Kategori: DAGEN

1. The Runaways
2. Factory Girl
3. Almost Famous
-
Jag älskar filmer som handlar om verkliga personer. De tre över är mina favoriter. Ni måste se dom.

ANSIKTSDAG

Kategori: DAGEN


Godmorgon. Jag verkar ha drabbats av insomnia igen, vilket inte känns så bra nu när jag har massor av saker jag måste göra. Inatt sov jag tre timmar, låg och kollade på filmen "The runnaways". Se den, btw.
Snart ska jag ner på stan och möta upp Amanda, lovar att fota lite, är sämst på det just nu, sry.
Här får ni iaf massa bilder på mig. Fast ni borde vara vana. Puss/J

CLAP!

Kategori: DAGEN

SÅ nu är jag pigg. Måste hitta en vattenflaska och lite plektrum sen sticker jag och jobbar lite. Har fixat CSN nu också = glad Julia, har då förmodligen råd att åka och hälsa på jakob i Skåne samt bjuda alla mina vänner på öl (not.)
Dessa bilder visar hur glad jag är idag:
bara obehagligt..
PUSS!/J

upp och hoppa

Kategori: DAGEN

Usch, vaknade och kände mig helt mosad. Vet inte om jag är sjuk, för jag blir aldrig sjuk, men detta är väl bara vanlig höstdepp. Därför ska jag lyssna på denna låt i 2 timmar till. Och dricka en kanna kaffe, sen ska jag iväg och jobba med mina rebel girls. Ska bli kul.
Nä, nu tar vi och skärper oss.

KILLBLOGGAR

Kategori: DAGEN

Shit altså, jag läser i princip inga killbloggar, förutom Jakobs (även om han aldrig uppdaterar), och några till.
Därför blev jag så glad när jag hittade Peter Moraths blogg på Nöjesguiden. Läs den, den är fantastisk.
Btw, är det några killar som läser min blogg? Känns som om det bara är tjejer?
-
Aja. Läs Moraths blogg. Nu ska jag snart sova. Snart. Sen. Och imorgon ska jag blogga duktigt, plus göra viktiga saker också. Allt för att försöka distraheras från tanken på att Jakob blir borta 3 veckor.
Så, nu ska jag sluta skriva.PUSS/J

WORKY

Kategori: DAGEN

TJA har sjukt bråttom för jag ska iväg på möte med mitt nya timjobb och det blir fett. HEJ!

HITTILLS

Kategori: DAGEN

I Onsdags träffade vi Simon och Hanna ovh drack öl. Om nom
HanniiiiizzZzzz
tog den lilla egobilden. Oskönt
På Torsdagen så mötte jag och jakob upp min mamma för att äta middag. Det var så fint, nästan sommarvärme
Vi åt på Vapiano. Jag åt pizza med gorgonzola, rökt ost, ruccola, fikon osv. Det var Le Nom
'
på fredagen var jag i skolan hela dagen, det var kul. när jag slutat så åkte jag till björns trädgård för att möta Jakob
På kvällen vart det vodka ramlösa-förfest med massa kIlLaaAaAaR. Jakobs kompis Razz är i stan så vi skulle ut
Felix var där också, men han försvann i vanlig ordning
freja
och så idag. Jag mådde HELT okej, drog till stan tidigar för att äta lunch med mina föräldrar
fantastisk dag
vi åt vegetarisk buffé på Herman´s på slussen. (jag har varit vegetarian i 6 år)
såhär fin utsikt var det. Bra dagar. Imorgon åker jag hem. Sen åker jakob till skåne (han är född utanför ystad) och är borta i tre veckor. Jobbigt.
PUSS på er/J